מציאת זוגיות אחרי פרידה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 01/12/18 20:49 כג בכסלו התשעט

שאלה

עד לפני חצי שנה לא הייתה לי זוגיות ארוכה מעולם. וזה לא שלא ניסיתי ולא רציתי, אבל זה פשוט לא קרה.

לפני חצי שנה פגשתי מישהו והיו לי איתו 4 וחצי חודשים מדהימים עד שהוא החליט לחתוך ברגע אחד בלי הכנה מוקדמת בגלל שלטענתו אין לו זמן לקשר כרגע.

אני בדעה שזה הדבר הכי חשוב בעולם וכשרוצים משהו באמת, מוצאים לו זמן.

ועד עכשיו למרות שנורא רציתי, לא באמת ידעתי מה אני מפספסת. אבל אחרי שהיה נראה לי שיש לי את זה וזה נגמר, נשארתי עוד יותר מיואשת.

הייתי מרוסקת. במשך יותר מחודש לא הצלחתי להפסיק לבכות.

אבל בשבועות האחרונים החלטתי להרים את עצמי ולהמשיך הלאה כי כנראה, למרות האהבה, הוא לא היה האחד שלי.

הבעיה היא שמסביבי כל החברות שלי נשואות \ מאורסות \ בזוגיות. וכבר ניסו להכיר לי כל מי שחשבו שמתאים ככה שאין לי איך להכיר מישהו חדש.

אני לא אוהבת את כל אתרי ההיכרויות למיניהם ולא רוצה מתוך יאוש להיכנס למשהו שאני לא מתחברת אליו.

אני בן אדם שמאוד בטוח בעצמו ובאישיות שלו ויודעת בדיוק מה היא רוצה אבל כרגע לא רואה מצב הגיוני שבו אפגוש את האחד שלי.. פשוט אין לי איך..

אשמח לעצה או סתם להבנה והכלה כדי שאיכשהו תהיה לי תקווה לעתיד..

תודה!

תשובה

שלום

קודם כל, כל הכבוד על ההחלטה שלא להישאר קבורה בעבר. להישאר שם, בוודאי לא היה מביא לך שום אושר, אלא רק עוד תסכול.

לגופו של עניין, גם אם מסביבך כולן כבר לכאורה מצאו (ותאמיני לי שאת לא יודעת עם מה כל אחת מתמודדת, גם אם לא רואים את זה), שום דבר עוד לא סגור, והחיים עוד לפנייך. בוודאי שביד אבא שבשמיים להפגיש אותך עם האחד והיחיד, ובע"ה זה יקרה במהרה.

אני הייתי מציע שתי אפשרויות -

או לפנות לנשים שעוסקות בתחום (אלו המכונות שדכניות). מישהי כזאת מקצועית, יכולה אחרי שיחה איתך להציע משהו בכיוון מתוך מאגרי המידע שלה.

או לנסות לאפיין מאיזה סוג מוסד יכול לדעתך לבוא בן זוגך (מכינה - ישיבת הסדר - ישיבה גבוהה), ואז לפנות למוסדות כאלה, לברר מי מתעסק שם עם הנושא הזה או למצוא אישה שמקושרת שם, ולפנות אליהם בכדי שיסייעו בהצעות.

וכמובן הרבה תפילות.

בהצלחה רבה ובשורות טובות