מצווה להרוג נחש

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 04/05/17 22:22 ח באייר התשעז

שאלה

שלום רב,

ברצוני לדעת האם זו מצווה להרוג כל נחש, גם אם מדובר באדם שמבין בנחשים ויודע לזהות בין הסוגים השונים ונתקל בנחש שאינו מזיק כלל ואף מועיל (לדוגמא יש נחשים שאוכלים את נחש הצפע) האם עדיין מצווה להורגו?

ברור לי שכאשר איננו יודעים לזהות אז מטעם הסר כל ספק אז יש להורגו אבל אם אנחנו בטוחים וודאים?

תשובה

לשואל שלום

[אם הנחש נמצא בקרבת בני אדם], במידה ויש ספק אם הוא קטלני - [יש להורגו]. קל וחומר אם ידוע שהוא קטלני.

[אם הנחש נמצא בטבע אין להורגו], גם אם ידוע שהוא קטלני, זהו מקומו.

אם הנחש מצוי בקרבת בני אדם [וברור, על פי איש מקצוע, שאינו מזיק - אין להורגו].