מפגש חברתי של העבודה בחוף הים

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 21/08/18 11:45 י באלול התשעח

שאלה

בסניף הבנק יש כ 23 עובדים ,מתוכם כ10 גברים. המפגש הוא סוג של חובה.

במפגש ישכ7 דתיים.

המפגש בחוף ים ומה שידוע שלא יגיעו בבגדי ים ויש אוהל פעילות בחוף.

האם מותר להגיע למפגש כזה?,

כמובן שבסניף הקשר הינו רק בעינייני עבודה מול העובדות שבסניף..

תשובה

ב"ה

שלום.

אם מדובר על אירוע שבו אתה תסתובב במקום לא צנוע ופרוץ בודאי שהדבר אסור .אין בכלל שאלה.

אבל אם המפגש נערך בחוף הים במקום מרוחק מהציבור ונשמרים באירוע גדרי הצניעות והאווירה שם היא לא אווירה של קלות ראש אלא של מפגש עסקי כגון הרמת כוסית לקראת החג וכדומה שבו המנהל נושא דברים (גם אתה יכול לשאת דברים לכבוד ראש השנה הקרב ובא עלינו לטובה ולומר מעט דברי חכמה ותורה ) וכדומה את כדאי לבחון לחיוב את השתתפותך באירוע.

ואם יש אוהל פעילות והפעילות היא של גיבוש צוותי העבודה והאווירה היא אווירה של קלות ראש לא כדאי לך להיות שם .מנע רגלך משם ואולי כדאי לך לבוא רק לחלק הראשון וללכת משם.

כל זה הוא כאמור רק אם אין ברירה אבל אם אתה יכול לדבר עם הוועד המארגן ולבקש ממנו שאופי הפעילות יתאים גם לציבור דתי הן מבחינת כשרות האוכל הן מבחינת האווירה זה הטוב ביותר.

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.