מעשר כספים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 04/05/20 17:21 י באייר התשפ

שאלה

שלום ושבוע טוב כבוד הרב

יש לי דילמה בנושא מעשר כספים ורציתי לדעת מה הדין בעניין.

יש לי חנות באינטרנט - אני קונה מוצרים בזול ומוכר בחנות במחיר יקר יותר כחלק משיטת מסחר שנקראת דרופשיפינג.

רציתי לשאול האם אני צריך לתרום מעשר כספים מתוך הרווח הנקי שיוצא לי מההפרש בין מה שקניתי למה שמכרתי, או שאני צריך לתרום מעשר מכלל ההכנסות של החנות.

כלומר אם סה"כ הכנסות בחודש היה 10,000 ש"ח אבל רק 1,000 ש"ח נכנס לי רווח נקי,

האם עליי לתרום מעשר כספים מהעשר אלף ש"ח או מהאלף ש"ח?

מקווה שהייתי מובן בהסבר שלי .. תודה רבה!!

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

דין מעשר כספים הוא לרוב הפוסקים כדין מעשר עני בחקלאות. כאשר אדם צריך לתת מיבולו כעשירית למעשר כספים, אבל ברור לכאורה שקניית זרעים היא שוות כסף וכן כל הטיפול והעבודה בשדה היא גם שוות כסף ובכו"א צריך לתת עשירית מהיבול, דהיינו אין אנו מחשבים הוצאות של הגידול. אבל יש לחלק בין זרעים וגידול שבו נוצר יבול חדש, אבל לכאורה אדם שקונה סחורה ומוכר אותה סחורה עצמה, אלא שנסע ליריד וכדו', הוא נותן מעשר כספים רק מהרווח בניכוי הוצאות הקנייה של הדבר, ולכן במקרה שאתה שואל נראה שיש לתת מעשר כספים רק מהרווחים ללא מחיר הדבר עצמו שזו הוצאה ישירה לעסק.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ