מעשרות

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 22/03/20 16:51 כו באדר התשפ

שאלה

שלום הרב,

1.הייתי רוצה לשאול בענייני מעשרות.

אני בת 17 עובדת כמלצרית באולם אירועים.הכסף שאני עובדת עבורו משמש אותי לבגדים וצרכים אישיים שלי.

הייתי רוצה לדעת כמה אחוזים אני צריכה להפריש מהמשכורת שלי?

2.בנוסף- כחלק מהיותי מלצרית אני מקבלת גם טיפים מאנשים היושבים אצלי בשולחן, לפעמים הטיפים גבוהים (200,250₪) ולפעמים גם לא מקבלת בכלל.הייתי רוצה לדעת אם אני צריכה להפריש גם מהטיפים שלי מעשר ואם כן,אז כמה?

תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה,

"מעשר כספים" צריך להפריש עשירית מכל הרווחים שלך, הן מהמשכורת, והן מהטיפים.

אם את יכולה לעמוד בכך, זה מבורך. ואת זוכה להפריש מעשר כספים כפי שצריך.

(בכל אופן, אני לא יודע את מצבכם הכלכלי,שגם זה נכנס בשיקולים של הפרשת מעשרות)

ברכה והצלחה