מעשרות לחתן וכלה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 02/06/19 15:19 כח באייר התשעט

שאלה

שאלה לגבי בחורה בת 24 שחיה אצל אחותה (והכל על חשבון האחות, חשמל,מים, אוכל) הבחורה עובדת בחנות בגדים שעות מעטות כדי לממן את לימודה מהוריה כמעט ואינם עוזרים לה בתשלומי הלימודים וכלכלה.

האם הבחורה יכולה לתת מעטפה לחתונה לזוג דתי לאומי מכספי המעשרות שלה ?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

לפי התאור שאת מתארת הבחורה הזאת לא חייבת כלל במעשרות, מכיוון שאין לה עודפים בכל חודש, ומכיוון שמעשר כספים הוא מנהג, על כן נראה לי שבמצבה הדחוק איננה חייבת כלל במעשר רק בצדקה לעניים שפושטים יד.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ