מכון המדרש המבואר

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 30/12/19 23:32 ב בטבת התשפ

שאלה

שלום רב.

שאלתי בנוגע להוצאת ספר או עמותה שעונה לשם מכון המדרש המבואר, המכון הוציא את מדרש רבה תנחומא ותנא דבי אליהו במהדורה מבוארת עם פירוש על הדרך הפשט, לאחר חיפושים רבים ברשת לא מצאתי מספיק מידע מי עומד מאחורי העבודה שלהם איזה רבנים אחראים לפרויקט, שאלתי אליכם האם אתם מכירים את ההוצאה הנ״ל? האם יש לה הסמכות של רבנים ידועים כמו הרב עובדיה יוסף עליו השלום הרב קנייבסקי או רבנים אחרים מקובלים, ולא כאלה שתומכים בגיור פרטי.

האם המדרשים שלהם מותרים ללימוד על דעת הרבנים המקובלים? היות והפירוש בספרים כאלה הוא ליקוט וביאור מפרשי המדרש הידועים.

מחכה לתשובתכם בהקדם.

תשובה

לשואל שלום,

אינני מכיר את המהדורה הזאת.

אך ממבט במרשתת אחד השותפים בעריכתה הוא הרב יעקב לויפר שהוא מאנשי שלומנו ונאמן למסורת חז"ל.

אם אשיג מידע נוסף או יזדמן כרך אחד לידי, אעדכן כאן את התשובה.

בהצלחה בלימודך