מי שהתגייר ולא שומר מצוות הוא יהודי?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 21/07/22 05:25 כב בתמוז התשפב

שאלה

שלום.

פעם שמעתי שאם מישהו התגייר והוא לא שומר את כל המצוות (הוא סוג של חילוני) זה לא ניקרא שהוא התגייר ושהוא לא ניקרא יהודי.

זה נכון? תודה רבה אתם עוזרים לי מאוד!

תשובה

שלום לך!

זו שאלה נפלאה שמבקשת עצם לדעת מי זה יהודי ומה היחס שלנו למי שמצטרף לעם ישראל.

התשובה מתחלקת לשתי שאלות שנשאל:

האם מי שהתגייר התכוון בעת הגיור לא לקיים מצוות?

זו השאלה הראשונה שצריך לשאול כי היא מעידה האם הקבלה היתה בלב שלם.

אבל איך אפשר למדוד את הלב?

אי אפשר למדוד את הלב אבל אפשר למדוד את עולם המעשה.

אם האדם התגייר ובאותו זמן היה לו כרטיס טיסה בשבת כשבברור הוא מתכוון להשתמש בה אז מבינים שהוא לא באמת התכוון לקבל מצוות.

אם הוא התגייר אבל לא היה לו תכנון שאפשר להוכיח שהוא ביקש לא לקיים תורה ומצוות, אז אנחנו מחזיקים בזה שהוא התכוון לקיים תורה ומצוות גם אם הוא לא מצליח בהכל (וכידוע, גם אנחנו מי שנולדו כיהודים לא תמיד מצליחים לקיים את כל המצוות, בין אם זה בכך שאנחנו עוברים על מצוות או לא מקיימים מצוות עשה ומבטלים בכך מצוה).

האם גר נמדד באופן מעשי? האם הגיור מושלם רק אם הוא מקיים מצוות?

התשובה היא לא.

בסוף, אני באמת מאמין שגר בעת קבלת עול מלכות שמים מתכוון לזה וברגע שטבלו (גברים גם צריכים מילה לפני) אז בכך תם הטקס והוא חלק מעם ישראל. הוא יהודי.

שום דבר לא יבטל את זה, גם אם הוא יתגלה עשרים שני אחרי כמי שרוצה להמיר דתו.

הוא יהיה כופר וכד' אבל הוא עדין יהודי. אם זו אשה, ילדיה יהיו יהודים.

אבל איפה זה פוגש את קבלת עול מלכות שמים וקיום מצוות?

זה פוגש אותנו בדיוק במקום שלנו קשה.

אני לא מכיר הרבה שאין להם קושי בקיום מצוות, אם זה באופן מעשי או באופן רעיוני.

יש כאלה שקשה להם להתפלל ויש כאלה שקשה להם לקום למנים של 8.

יש גם חסידים שמתפללים בנץ וקשה להם לקום בשיא הקיץ, גם אם הם יקומו בסוף בשעת בוקר מוקדמת עדין יתפללו בנץ עם הקושי.

כל אחד לפי דרגתו.

אז כשהגר קיבל עליו עול מלכות שמים וקיום מצוות הוא באמת התכוון לזה, גם אם זה אומר שאחרי זה פוגש את קושי המציאות והרגלים מלפני הגיור שבו לא היה חייב בקיום מצוות.

מקווה שהתשובה עזרה לא רק בצד המעשי אלא בצד הרעיוני ובקלת ואהבת הגר מרגע שביקש לקשור את עצמו בעם ישראל, גם אם לא מקיים כל תרי"ג מצוות.

פה לכל שאלה נוספת,

נתנאל