מי יהיה סנדק?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 24/01/18 09:56 ח בשבט התשעח

שאלה

אשתי ואני בריב גדול מי יהיה סנדק בברית של התינוק.

אבי חולה בסרטן ובמצב בריאותי לא טוב, עובר עכשיו הקרנות שמאוד מחלישות אותו.

אשתי לא רוצה שאביה ייעלב אז הציעה שאני אהיה הסנדק וזהו.

אני שומע כמה שאבי חלש ומעריך שאם הוא יהיה הסנדק זה יישמח אותו ויעזור לו להרפא ולכן אני מתעקש.

אנחנו לא מצליחים להגיע להבנות.

לפני כשנה וחצי היינו על סף גירושים אגב.

איך ניתן לפתור את זה? פתרון של לחלק שאחד יהיה בחלק של בחירת השם והאחר בברית אין טעם להציע בכלל....

תודה

תשובה

ב"ה

שלום.

ראשית מזל טוב!! ויהי רצון שתזכו לגדלו בנחת בבריאות ובשמחה אמן.

לדעתי כדאי לך לשמוע בקול אשתך. וכל אשר היא תאמר לך שמע בקולה.

תנסה לדון אותה לכף זכות תביט בעין טובה ותראה שהיא בסך הכל רוצה לטובתך.

היא לא אישה רעה ואין לה כוונות רעות .

את אבא שלך אתה יכול לכבד בדרכים נוספות ואחרות.ואדרבא יש עיניין שאתה הוא זה שתהיה הסנדק של הבן שלך יש בזה מעלה גדולה וחשיבות. ובהיותך סנדק תתפלל גם על אבא שלך שיתחזק ויבריא וישמש כסנדק אצל הנכדים והנינים שלו בבריאות ולאורך שנים רבות נעימות וטובות.ובזכות זה שאתה שומע בקול אישתך ו"מוותר" התפילה שלך בוקעת ועולה ואלוקים לא משיב ריקם תפילה שנמצאת בדרגא גבוהה כזו.

מזל טוב,

עוזיאל אליהו,

.