מיתה בידי שמיים

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 11/06/19 16:05 ח בסיון התשעט

שאלה

ב"ה

לכיפה

לכבוד כבוד הרב אבנר בן יוסף

בידי שמיים – יש פסוק לכך ?

ספר החינוך מצוה רעט - שלא יאכל כהן טמא תרומה (מ)

מדיני המצוה, מה שאמרו זכרונם לברכה שכהן טמא שאכל תרומה טהורה הוא במיתה (בידי שמיים) ולוקה עליה (מקבל מלקות), אבל אכל תרומה טמאה אף על פי שהוא בלאו אינו לוקה, לפי שאינה קודש.

תודה ממשה

תשובה

שלום וברכה,

מקור מהתורה למיתה בידי שמיים, מובא בספר דברים פרק י"ח, בדינו של נביא שכובש את נבואתו, או שלא מקיים בעצמו את נבואתו.

"נָבִיא אָקִים לָהֶם מִקֶּרֶב אֲחֵיהֶם כָּמוֹךָ, וְנָתַתִּי דְבָרַי בְּפִיו, וְדִבֶּר אֲלֵיהֶם אֵת כָּל אֲשֶׁר אֲצַוֶּנּוּ. וְהָיָה הָאִישׁ אֲשֶׁר לֹא יִשְׁמַע אֶל דְּבָרַי אֲשֶׁר יְדַבֵּר בִּשְׁמִי וֹאָנֹכִי אֶדְרֹשׁ מֵעִמּוֹ" .

ברכה והצלחה