מיקום תפילין של ראש

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 29/10/19 04:22 ל בתשרי התשפ

שאלה

שלום רב,

מיקום תפילין של ראש הוא קריטי לקיום המצווה החשובה, סטיה מהמיקום יכולה לגרום שלא קיימנו את המצווה ואולי חלילה גם ברכה לבטלה.

תקן אותי אם אני טועה, החלק הקידמי של התפילין (התיתורא)צריך לא לעבור איכן שהשיער מתחיל לצמוח (קו השיער או עיקרי השיער).

מה עושה אדם ששנים קריח לחלוטין ואין זכר למיקום קו השיער שלו וגם הוא לא ממש זוכר במדוייק איכן היה כשהיה נער?

שאלה נוספת היום קיימת אופנה חדשה של השתלות שיער שבו מעצבים את קו השיער החדש, לפי מה היהודי היקר הולך לפי הקו החדש או הישן?

תודה רבה!

תשובה

בס"ד

שלום רב,

התפילין לא יכולים להיות על המצח, מתחת לקו השיער, אבל יכולים להיות למעלה ממנו.

יש על הראש מקום לשני(!) תפילין של ראש, אחד למעלה מהשני. (כמו הנוהגים להניח ביחד גם תפילין של רש"י וגם של ר"ת).

עיין בקישור:

https://www.kipa.co.il/%D7%A9%D7%90%D7%9C-%D7%90%D7%AA-%D7%94%D7%A8%D7%91/%D7%90%D7%99%D7%9A-%D7%9E%D7%A0%D7%99%D7%97%D7%99%D7%9D-%D7%AA%D7%A4%D7%99%D7%9C%D7%99%D7%9F-%D7%A9%D7%9C-%D7%A8%D7%91%D7%99%D7%A0%D7%95-%D7%AA%D7%9D/).

לפיכך תשער קו שיער במקום היותר גבוה שיכול להיות, ותניח תפילין שלא יהיו מתחת לקו השיער המשוער. כנ"ל בהשתלת שיער - יניח במקום היותר גבוה מהמצח.