מינוי

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 10/05/20 14:23 טז באייר התשפ

שאלה

ב"ה

לכיפה

שלום כבוד הרב אבנר פורת

יחיד היה ממנה דיין ?

דברים פרק א יז

לֹא- תַכִּירוּ פָנִים בַּמִּשְׁפָּט כַּקָּטן כַּגָּדל תִּשְׁמָעוּן לֹא תָגוּרוּ מִפְּנֵי-אִישׁ כִּי הַמִּשְׁפָּט לֵא-לֹהִים הוּא וְהַדָּבָר אֲשֶׁר יִקְשֶׁה מִכֶּם תַּקְרִבוּן אֵלַי וּשְׁמַעְתִּיו

תורה תמימה

לא תכירו פנים - זה הממונה להושיב דיינים... ספרי:

תודה

תשובה

שלום

הכוונה לכל מי שבידו למנות, כמו שכתב הרמב"ם בהלכות סנהדרין פרק ג' - כל סנהדרין או מלך או ראש הגולה שהעמידו להם לישראל דיין שאינו הגון ואינו חכם בחכמת התורה וראוי להיות דיין ... ושם בהמשך הביא את דברי המדרש שהזכרת.

כל טוב