מין אורלי

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 28/10/19 16:50 כט בתשרי התשפ

שאלה

שלום לרב.

קראתי את התשובה של הרב לשאלה שנשאלה בעבר (בקישור: https://katzr.net/0f16f0 ) ואת המאמר שאליו הפנה הרב בסופו.

לא הבנתי/מצאתי תשובה חד-משמעית האם מותר לגבר לעשות לאישה או לא.

אם אישתי ואני נהנים מזה מאוד (הדדי ביננו), יהיה מותר גם "לדעת האוסרים"? יהיה מותר גם לא בחושך? (אין חשש ואני בטוח שאישתי לא תתגנה בעיני).

תודה וסליחה על מחזור השאלה.

תשובה

בס"ד

שלום רב,

תקנות חז"ל וקביעות ההלכה לא מותנות במציאת הסובייקטיבית. חז"ל יורדים לעומק המצב האנושי גם אם אדם מסוים בטוח שאצלו זה אחרת: "לי זה לא יקרה".

דוגמה מפורסמת (שבת יב עמ' ב): "אמר ר' ישמעאל בן אלישע אני אקרא ולא אטה. פעם אחת קרא ובקש להטות. אמר כמה גדולים דברי חכמים שהיו אומרים לא יקרא לאור הנר. ר' נתן אומר: קרא והטה וכתב על פנקסו אני ישמעאל בן אלישע קריתי והטיתי נר בשבת לכשיבנה בהמ"ק אביא חטאת שמנה..."

ההלכה קבועה וקיימת גם אם נדמה לבני הזוג שאצלם זה שונה.

לדעת האוסרים, אסור גם אם שני בני הזוג נהנים מזה. רק בחושך, גם אם אתה בטוח שאשתך לא תתגנה בעיניך.

אני מציין שוב, ראוי יותר שחיבור בין איש ואישה יהיה פנים בפנים, כך מתעלה הקשר הגופני לאיכות רגשית ורוחנית.