מילוי צרכים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 14/03/20 20:13 יח באדר התשפ

שאלה

שלום רב,

רציתי לשאול מהי דעת התורה והרב קוק על מילוי צרכיו של האדם בכלל, ומילוי צרכיו של האדם בנישואין בפרט. האם זה בסדר למלא אחר הצרכים שלי? כי מן הסתם הקדוש ברוך הוא לא טבע בי אותם כדי שאעלים אותם...

האם זה בסדר שאני אבחר את האדם שאני אתחתן איתו לפי האם הוא מספק לי צרכים פיזיולוגיים, נפשיים ורוחניים? או שזה נחשב רע ואגואיסטי?

אשמח להבהרה

תודה רבה ושבת שלום :)

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

כל פעולה של מצוה או מעשה טוב צריך להיות מלווה במספר הסתכלויות. תחילה ההסתכלות הרחבה העולמית, לאחר מכן הסתכלות לאומית, קהילתית, משפחתית ופרטית. כאשר אנשים מתחתנים הם צריכים לבדוק האם יוכלו עם בן הזוג להקים אי"ה דור ישרים בעולם שיביא להתקדמות העולם, האומה, הקהילה והמשפחה. ברור שלא כולם יכולים לתקן את העולם ואת הדברים הגדולים, אבל שאיפה בודאי שצריך שתהא לאדם. גם מילוי הצרכים הפזיולוגיים זה חלק מהמערך הכללי, ככל שאדם מרגיש טוב ומלא שמחה אזי הוא יכול לפעול יותר טוב בכל המשימות. אבל אין מטרת הנשואין רק הנאות של מילוי צרכי האדם, אלא כמה האדם נותן לעולם ולסביבה שמקיפה אותו, במה הוא משפר או משפרת את המציאות.

שבוע טוב

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ