מחשבות לא רצוניות על כל מיני שטויות

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 26/05/21 11:02 טו בסיון התשפא

שאלה

שלום כבוד הרב, כשהייתי בן 13.5 עד גיל 14.5 בערך סבלתי מכל מיני מחשבות על כל מיני שטויות כמו "אולי אני ביקום מקביל" או חייזרים ועוד כל מיני מחשבות כאלה, תמיד ידעתי שהמחשבות האלו הן שטויות אבל פשוט לא יכולתי להפסיק לחשוב עליהן, כאילו הן רודפות אותי, כל דבר שאני רואה מזכיר לי אותן, גם כשאני לא חשבתי אליהן תמיד אני הייתי בהרגשה של חרדה, דכאון וחוסר ביטחון. ברוך השם לאחר שנה וחצי של סבל זה עבר לאחר שאימי שמה לב שאני לא ממש קשורה.

פה ושם המחשבות היו חוזרות אלי אבל הייתי מתגבר עליהם במהרה. לאחרונה אותן מחשבות שוב חזרו אליי מעט ואני רוצה לדעת מדוע זה קורה לי, יכול להיות שזה יצר הרע? עונש על חטאיי?

תודה

תשובה

שלום

זה לא יצר הרע ולא עונש על שום דבר.

זוהי תופעה נפשית-רגשית שאם היא מטרידה ומפריעה לך, אני מציע לשקול אפשרות לפניה לגורם מקצועי מטפל שיעזור להתמודד עם זה.

כל טוב