מוריד הטל

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 12/03/20 19:41 טז באדר התשפ

שאלה

צהריים טובים,

האם עקב התפרצות מגפת הקורונה אפשר להקדים את אמירת מוריד הטל וברכנו?

מכיוון שאומרים שבקיץ הוירוס יחלש ויעלם בעזרת ה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

כדאי להתפלל בתפילת רפאנו על כל חולי הקורונה, ולהוסיף בשמע קולנו תפילה להפסקת המגפות והמחלות יבישראל. הקב"ה יודע כיצד לרפא את תחלואי עם ישראל בדרך הנכונה, ואיננו צריך עצות מאתנו כיצד ומה לעשות. אנו מתפללים על הבקשה הכללית שהקב"ה ירפא חולי ישראל ויסיר מחלה מעם ישראל ומהעולם כולו.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ