מה קורה בעולם הבא?

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 18/12/18 16:16 י בטבת התשעט

שאלה

שלום כבוד הרב חנן שוקרון

תודה שעזרת לי בפעם הקודמת זה מאוד עזר לי תודה רבה.

כבוד הרב יש לי עוד שלוש שאלות קצרות אבל כדי לשאול אותן אני צריך להסביר קצת על עצמי

כבוד הרב אני בן - אדם מאוד משפחתי כאילו כל פעם שאומרים לי שאנחנו הולכים לבקר את המשפחה שלי אני ישר הולך. ולפני תשע שנים סבתא שלי נפטרה ז"ל ולפני שש שנים סבא שלי נפטר ז"ל ובשנה האחרונה הייתה לי בר מצווה והיה לי מאוד קשה שהם לא ראו אותי עולה לתורה, ומאז עלו לי בראש השאלות הבאות שמאוד מפריעות לי בזמן האחרון:

1. האם אחרי המוות אפשר לראות אנשים מהגלגול הזה ומגלגולים קודמים ולהיות איתם וליהנות איתם ביחד (ואם לא, למה?)

אם לא, זה אומר שכל האנשים שאנחנו מכירים, אחרי המוות אנחנו פשוט לא נפגוש אותם בעולם הבא עד תחיית המתים? וגם בתחיית המתים יש סיכוי שלא נפגוש אותם?

2. כבוד הרב יש לי שאלה נוספת והיא כזאת לפני כמה זמן שמעתי שאחרי המוות אנחנו לא מרגישים כלום כלומר הנשמה מרגישה ואנחנו לא האם זה נכון ?

3. והאם אחרי המוות הנשמה נשארת כמו שאנחנו בחיים ולא משתנה במי שהיא ?

תודה כבוד הרב על העזרה אני מאוד אודה לך אם תעזור לי עם השאלות האלה שמפריעות לי ומציקות לי המון זמן .

תשובה

לשואל היקר שלום,

שמח לשמוע שהתשובות נגעו לנקודה. ברוך תהיה.

אקדים ואומר שהשאלות שאתה שואל הן עמוקות ביותר, והרחיבו בהן חכמי ישראל בספריהם. אני ממליץ לך ללמוד אמונה בצורה מוהנית היטב כדי לברר את הנושאים הללו. בנוסף, חלק מהעניינים יתבהרו עם השנים לאחר קליטת שפה פילוסופית.

החיים שלנו בצורה הכי טהורה זה הנשמה, "נשמה שנתת בי טהורה היא". בעולם הזה החיים שלנו מתבטאים גם בגוף כדי שנוכל לפעול פעולות טובות. נשמה לא יכולה ללכת, לא יכולה לדבר, הגוף הוא הכלי. כשמסיימים את התפקיד שלנו בעולם, הנשמה חוזרת לחיות בטהרתה הנצחית.

מובן שהמעשים הטובים אשר עשינו כאן בעולם הזה מאפשרים לנשמה להיות בטהרה גבוהה יותר ממי שעשה פחות. לעתיד לבוא, במסגרת המחלוקת שהבאתי בתשובה הקודמת , כשהעולם מתוקן אז הצדיקים חוזרים לגוף באופן טהור והרמוני.

בעולם הנשמות הן דבקות בבורא, ונהנות מזיו השכינה. אין הכוונה באופן גשמי ויזואלי, אלא תחושה של חיבור והתאחדות.

כעת לשאלותיך:

1. יש 'מפגש' בין נשמות. אנחנו עוסקים במושגים של נשמה ולא של גוף. אין מרחב של זמן ומקום לכן המילה 'מפגש' כאן היא מטאפורה.

2. גם לגבי 'הרגשה' התשובה היא דומה. אחרי המוות לא חשים תחושות גופניות.

3. יש יכולת של 'עילוי נשמה' (מוגבל) גם אחרי המוות, על ידי מעשים טובים שמקיימים צאצאי הנפטר וקרוביו.

אני חש את צערך באבדן היקירים לך. המשך בדרך להתחזקות ויהי רצון שיהיה זה לעילוי נשמתם. אמן.