מה קודם למה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 06/09/19 08:58 ו באלול התשעט

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני התגיירת לפני שנתיים, אני מעוניינת לשמור שבת מחר

ומסתבר שחבר של אמא שלי , מכין לאמא שחי מסיבת הפתעה (ליום ההולדת שלה מחר) בשעה 20:30 בערב במסעדה

הוא ביקש שאגיע ואהיה נוכחת שם ואפתיע אותה יחד איתם

עכשיו מה עליי לעשות? לכבד את אימי וללכת למסיבת הפתעה שלה (כבוד ההורים) או להשאר ולשמור שבת כהלכה

מה קודם למה?

תודה

תשובה

שלום

כיבוד הורים היא אחת מהמצוות היקרות שבתורה, אבל היא לא דוחה את איסורים בתורה. זה לא כבוד אמיתי לאמא שלך אם זה נעשה בחילול שבת וברמיסת התורה.

אני מבין שאת לא יכולה לומר לה כלום לפני בגלל ההפתעה, אבל אני מציע, שאחרי האירוע, תחבקי אותה ותסבירי לה שמאוד היית שמחה להשתתף, אבל שלא יכולת בגלל קדושת השבת (ושיהיה לה ברור שזה לא מבטא משהו של חוסר אהבה חלילה). אותו דבר אפשר לנסות להסביר למארגן האירוע.

ומתוך קדושת השבת תזכי לכל טוב ולבשורות טובות במהרה