מה נכון לעשות כשרוצים להיות כוכב הוליוודי - וגם דתי?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 27/08/21 03:33 יט באלול התשפא

שאלה

שלום הרב,קודם קצת רקע: קוראים לי משה אני דתי דיי דוס, אני עוד מעט בין 19 עכשיו סיימתי ללמוד בישיבה תיכונית רצינית והתחלתי ישיבה גבוהה,דיי נחמד לי בישיבה אבל זה לא מרגיש לי באמת מה שאני רוצה לעשות,ופה נכנס הסיבוך: החלום שלי הוא להיות בכלל שחקן בסרטים ברמת הוליווד ובאמת באמת בא לי ללכת על זה( וחשוב להדגיש שאני לא מוכן להתפשר על שחקן ברמה ארצית ודתית) אבל מצד שני הדת שלי סותרת את זה לגמרי וגם אם אני באמת אבחר בדת אני באמת ארגיש שאני חיי חיים שאני לא רוצה בהם ושפשוט נכנסתי לתוך פס הייצור של דתיים ( תלמוד תורה, ישיבה, ישיבה גבוהה, להתחתן, לעבוד וללמוד תורה) וזה ישגע אותי, מה אני עושה? ( אני אשמח אם תוכל לתת לי תשובה כמה שיותר פתוחה וקרובה ללב ולא סתם להסביר לי כמה לימוד תורה זה חשוב)

תשובה

שלום לך.

לא תמיד מוצאים אנשים עם מודעות כמו שלך – זו מתנה אדירה שיש לך!

בשאלה שלך אתה בעצם משקף אמירה "אני שם לב שהתחלתי ללכת עם העדר, אבל אני בכלל רוצה משהו אחר".

הכי הגיוני!

האמת, גם בלי הבקשה שלך לא להסביר למה לימוד תורה זה חשוב לא התכוונתי לעשות את זה.

לא, לא כי לימוד תורה לא חשוב. הוא חשוב, אבל הוא חלק מהמכלול הגדול של עבודת ה'.

עבודת ה' היא עבודה שבלב שמתבטאת בתפילה, היא מלמדת אותנו שעבודת ה' שלנו היא אישית, אינדיבידואלית.

עבודת ה' קיימת בכל מה שאנחנו עושים שמאדיר את שם ה' בעולם ועצם זה שאתה רוצה להמשיך את זהותך גם בתוך עולם המשחק הכללי אומר המון.

ברור לי וגם לך שגם אם תהיה בעולם המשחק הרי שעדין תקבע, כמו כל אחד, עיתים לתורה, גם אם המינון הוא לא סדר בוקר.

אחרי שהנחנו את היסודות הגיע המן גם להתמודד עם הסיבוך עצמו.

האם באמת אפשר להיות די דוס בהוליווד?

אני רוצה להגיד שכן, אבל זה לא באמת משנה מה התשובה אלא השאלה.

השאלה האמיתית היא של למה?

האם זה בגלל הכוחות או אולי זה משהו אחר שמוביל אותך לשם?

היכולת להנהיג דרך תרבות (לעומת צבא, פוליטיקה או קהילה).

אלי זה בכלל נובע ממקום שקיים אצל כולנו לקבל במה, לקבל הכרה, לקבל הערכה ושישימו לב לכוחות שלנו.

עוד לפני שמבררים איך להיות כוכב ואם זה באמת סותר את המקום של הדתיות שלנו צריך להבין למה רוצים את זה.

מתוך זה אפשר לעבוד על איך מאזנים בחיים, באופן כללי, ומוצאים את הדרך לשמור על הדרך.

וכן, לפעמים נגלה שאי אפשר לאזן, כי מן הסתם לשחק בסרט רומנטי כבר יהיה פחות הכיוון, ואז נבקש לחפש איך לבטא את השורש של הרצונות שלו, מה שמוביל אותך לרצות להיות בהוליווד, ולאזן אותו יחד עם הרצון הכנה שלך להיות עבד ה'.

אז כן, יש טיפה שיעורי בית לחשוב על 'למה' שלך, ואולי מתוך זה למצוא את הדרך להתקדם.

מה אתה חושב?

מוזמן לכתוב לנו,

נתנאל

(14)