מה יקרה כשיבנה בית המקדש

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 19/12/21 08:55 טו בטבת התשפב

שאלה

האם כשיבנה בית המקדש כולם יהיו חייבים ללכת לפי התורה? להתלבש צנוע לאכול כשר וכו...

אני יכולה להאמין בה' אבל יכול ליהיות שהסגנון חיים הזה לא יתאים לי

תשובה

שלום

כשיבנה בית המקדש במהרה בימינו, עם ישראל יהיה כבר במדרגה אחרת, הרבה יותר גבוהה ויותר קרובה לקיום רצון ה', כך שהוא יקיים את התורה מרצון.

די ברור שכמו שהיום יש חוקים שכופים על הפרט דברים (אי אפשר להסתובב ללא לבוש ברחוב, חייבים לחגור חגורה ברכב, מתגייסים לצבא וכו') כך גם אז יהיו חוקים שיחייבו את הפרט דברים, אבל מה בדיוק ואיך זה יהיה, אני לא חושב שמישהו יכול לדעת.

בע"ה גם את (וכולנו) תזכי אז, ובע"ה לפני, להגיע לרמת אמונה של הזדהות עם התורה ומצוותיה ולקיימן בשמחה.

בע"ה בהצלחה רבה