מהו המקור של שעת חסד של הכלה ?

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 07/06/19 13:01 ד בסיון התשעט

שאלה

שלום,

ידוע לי שבשעה שהחתן מכסה את הכלה בהינומה, יש 'שעת חסד' שבה הכלה נמצאת, בזמן זה הכלה מבקשת ומברכת לרפואה/הצלחה/מציאת זיווג וכו'.

מהיכן המקור ההלכתי של מנהג זה ?

תודה

תשובה

בס"ד

יסוד הדבר נלמד ממעשה בועז שפרס כנפך על אמתך (רות, ג, ט), ומכאן שהיו פורסים הינומה. אבל ידוע שהיו מקומות שאחרים (רב, הורים וכדו') היו פורסים. אמנם בא"י תמיד פורס החתן בגל שיש בכך צד מסויים של חופה. בכו"א יש בכך דרגה של חתונה מסוימת וזו שעה גדולה של התאחדות. בגמ' (ברכות נ ע"ב) מופיע שנהגו מתקופות קדומות לברך את החתן וכלה לפני החופה.

שנזכה לקבל את התורה בשמחה

שבת שלום וחג שמח

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ