מדרש שיר השירים רבה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 23/02/22 21:37 כב באדר א'

שאלה

כבוד הרב שלום

בשבח והודיה להשם זכינו להביא ילד ראשון לעולם ושמו ידידיה מתוך תפילות לחכמה ותושיה במהלך ההיריון עצמו ומהעניין שבסיפורי שלמה המלך.

קראתי היום באתר אגדות חז"ל על מדרש שיר השירים רבה פרשה א' דרשה ט'. יותר מהכל עניין אותי מדוע נאמר 'ונתת לעבדך לב שומע' למה לא ביקש לב מקשיב? אני מניחה שזה נשמע קטנוני אבל יש הבדל ברור בין שמיעה להקשבה והרי מובן שמשמיעה שלעצמה ניתן לעשות טעויות..

תשובה

שלום

המפרשים על הפסוק הזה בספר מלכים מסבירים שהכוונה במילה 'שומע' היא לא לשמיעת האוזן אלא להבנת הלב.

שיהיה במזל טוב ושתזכו לגדלו ולגדול עימו לתורה, לחופה ולמעשים טובים בשמחה

כל טוב