מאכל בשרי בצאת הצום

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 25/07/18 14:59 יג באב התשעח

שאלה

האם מותר לאכול מאכלים בשריים ביום הזה (יום שני) שאחרי תשעה באב דחוי?

תשובה

ב"ה

שלום.

(לדעתי מי שיכול להמנע כלל מאכילת בשר זה דבר מבורך ללא קשר לשון דבר...ובודאי שלא בצאת הצום מה שמכביד מאוד על מערכת העיכול .המומלץ ביותר זה אכילת פירות ומאכלים קלים..)

ולעצם העניין ביום יא באב שהוא יום אחרי ט באב דחוי (יום שני) מותר לאכול מאכלי בשר בצאת הצום.

אף שהרמ"א מחמיר בדבר רוב הפוסקים הספרדים מקלים ומה גם שבתאריך כזה יש אוכל בשרי שנשאר מיום שבת ואם לא יאכלו אותו הרי שיהיה כאן השחתה של אוכל שזה הרבה יותר חמור. ומה גם שאם יש משפחה שבה חתנים או אורחים מכל המינים ומכל העדות -לא יעלה על הדעת שאחד יאכל בצאת הצום מאכל בשרי והשני רק יריח את ריח המאכל....

ומי שיש לו תאווה לאכול מאכל בשרי בצאת הצום (ט באב דחוי) הרי שנברך אותו לתאבון.ומותר לו לאכול ..

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.