מאז שחברה טובה בהריון היא מתחמקת מימני מה עליי לעשות?

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 08/03/22 15:21 ה באדר ב'

שאלה

שלום כבוד הרב,

יש לי חברה מאוד טובה מהתיכון שעובדת בבניין ליד העבודה שלי.

במשך כמה חודשים היינו מתראות על בסיס יום יומי בהפסקות, יש לנו קשר מאוד טוב,

עד שפתאום הרגשתי שהיא הייתה נותנת תירוץ ולא היינו נפגשות.

ככה כבר מעל חודשיים זה נמשך…

עד ששמעתי שהיא בהריון בחודש החמישי,

ובעצם נפל לי האסימון שזו הסיבה שאנחנו לא מתראות.

האמת שאני מאוד מאוד פגועה, ולקחתי את זה אישית ולא מבינה ככ למה זה יצא ככה, אני חברה טובה שלה ובמקום שנתרגש יחד אני מוצאת את עצמי פגועה (היא סיפרה לעוד חברות וכמובן היא לא יודעת שאני יודעת על ההריון).

וזה הראה לי שהיא לא חברה טובה כמו שחשבתי…הרגשתי כאילו השם הראה לי שהיא לא אמיתית איתי ואולי הגיע הזמן לעשות חושבים עם היחסים שלי איתה.

ואני פשוט אני נורא פגועה ומאוכזבת מהעניין שהיא פשוט מתחמקת מפגישה איתי כדי שאני לא אדע על ההריון.

מה ההמלצה שלך אליי בנוגע אליה? האם פשוט להתרחק מימנה? להגיד לה שנפגעתי? (אם אני אגיד לה שנפגעתי היא כמובן תנסה להצדיק את עצמה בכול דרך אפשרית).

אשמח להמלצתך מה לעשות.

תודה רבה

תשובה

שלום

אני חושב שבהחלט יכול להיות שאת נותנת לעובדות פרשנות, שאולי היא אפשרות הגיונית, אבל היא רק אחת מעוד אפשרויות הגיוניות.

מה שנקרא - ללמד זכות.

כמה פעמים בחיים שלנו קורה שאנחנו עושים משהו ומישהו מפרש את זה לא נכון, ונפגע למשל?

אני מציע לפנות אליה, באופן ישיר, או בצורה עקיפה (בכתב או באופן דיגיטלי), אבל העיקר בצורה מכבדת, ובפנייה הזאת לבטא את הכאב שלך, אבל בלי טיפת שיפוטיות, ובלי לשדר את זה שהיא לא בסדר, אלא רק לשתף אותה בתחושות שלך.

את הפניה הזאת לעשות רק ממקום שאת באמת מלמדת זכות ולא שופטת.

חבל שתפסידי חברה טובה.

בהצלחה רבה