לקנות סמארטפון

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 30/05/18 10:14 טז בסיון התשעח

שאלה

לכבוד הרב!

יש ל-20 ילדים מכתתי יש סמארטפון ול-7 ילדים אין בכלל טלפון ביקשתי מההורים שלי והם אמרו לי לשאול רב .אם כדאי שיהיה לי סמארטפון ?תודה

תשובה

ב"ה

שלום.

אני מבין שאתה בין 12 שנים .נכון?

ואני מבין שאתה רוצה את המכשיר מפני של20 ילדים בכיתה יש מכשיר.

ומה שאני לא מבין מהשאלה שלך האם אתה צריך את המכשיר?

האם אתה זקוק לו? האם הוא יקדם אותך בחיים? האם הוא יתרום לך ?

תבדוק עם עצמיך האם אתה רוצה בגלל שלאחרים יש אז היכן נמצאים הגבולות שלך?

עד כמה יש לך עמוד שידרה משלך ועד כמה אתה מושפע מלחץ חברתי של 20 ילדים?

האם בעוד תחומים אתה רוצה שיהיה לך מה שיש לאחרים?

על כ ל השאלות האלה אתה צריך לענות ובהתאם לתשובות שתשיב לעצמיך תתייעץ שוב עם ההורים שלך.

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.