למה לא לגייס בנות?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 20/10/21 19:42 יד בחשון התשפב

שאלה

שלום וברכה! ותודה על האפשרות לשאול.

אני בכיתה יא והרבה בנות אצלינו קיבלו כבר צו ראשון,יש לנו הרבה דיונים על זה ורצית לדעת למה בנות לא מתגייסות לצבא (אני לא רוצה להתגיייס) אבל למה יש אם זה ככ בעיה? איזה הלכה אוסרת את זה? וגם יש הרבה בנות שאומרות ש'לשרת במודיעין זה בסדר' אני לא חושבת ככה כי ככה חונכתי, אבל אני לא יודעת באמת למה ' מודיעין זה גם לא בסדר לבנות דתיות'.. אשמח אם תוכלו לענות להסביר לי מה עומד מאחורי זה..

תשובה

שלום לך.

אני רוצה לברך אתכן בראש ובראשונה על הדיון שאתן יוצרות.

עצם הבירור והיכולת לדבר על הדברים הוא חשוב.

מה הבעיה בגיוס?

לרוב, כאשר מדברים על הבעיה בגיוס נשים לצבא מדברים על נקודת המרות של האשה לגבר.

במצב נורמטיבי, הגבר היחיד שפורש חסות על האשה, הגבר היחיד שמתחייב לדאוג לאשה, לבד מאביה, זה האיש איתו היא בוחרת להקים בית.

בצבא לכאורה מי שפורש חסות על החיילת זה המפקד.

בעבר גם תלו את זה בנשיאת נשק ולכן באמת דתיות היו מתגייסות ליחידות יותר עורפיות.

מתוך כך, החברות שלך אומרות שאין בעיה באמת להתגייס למודיעין.

אמנם, חשוב להכיר שמעבר לסוגיא ההלכתית יש גם סוגיא נוספת, שאולי גם שייכת לחיילים.

הסוגיא הנוספת היא של צניעות.

דווקא במצב כזה, בחילות מעורבים, בהם חיילים וחיילות משרתים יחד, יש נפיצות של בעיות צניעות.

בעיות צניעות של ייחוד, שכמובן גם אפשר להימנע מהם, או בעיות צניעות של לבוש.

כידוע, הרבה פעמים בעיית הצניעות נתפסת כבעיה של לבוש של האשה (לא שזה מתבטא בהכרח במדים, אבל כן בזמנים הם נמצאים בלבוש אזרחי במהלך השירות).

האמת צניעות, היא לא רק של לבוש אלא גם של התנהגות, של קלות ראש.

כאשר משרתים יחד, זה יוצר מצב של קירבה שלא תמיד יודעים לעצור, דווקא בגלל שזה גיל ומצב שבו כן מחפשים זוגיות.

זה נכון, בעיני, לא רק למקומות של שירות צבאי אלא גם של שירות לאומי.

במקבל, חשוב להגיד שכן יש דרכים לשמר את מרחב הצניעות ביחד עם החברות.

בסופו של יום, חשוב מאוד בדיונים שלכם לא רק לדבר על ההלכות, לא רק להכיר בהשקפות השונות אלא גם להכיר בשורש האמיתי שעומד מאחורי הדברים.

בשורש של בנות מדהימות שרוצות לתרום לעם ישראל באופן הכי מלא והכי גדול שהן יכולות וזה דבר שבהחלט ראוי להערכה והאמת גם להעצמה.

את זה אסור שתכבו בדיונים, אלא שתצליחו להפריד בין השורש לאופן בו הוא מתבטא.

הרבה הצלחה,

נתנאל

(14)