למה הזיווג מתעכב ?

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 10/02/19 00:45 ה באדר א'

שאלה

הרב שלום,

אני לא מבינה מה אלוקים רוצה ממני.

כבר כל כך הרבה שנים אני מחפשת זוגיות ללא הצלחה.

כל פעם שאני קצת מתאהבת במישהו או מתחילה להתעניין בו- משהו נסגר הרמטית, בלי יכולת לשנות את המצב.

עשיתי הכל- התפללתי, עשיתי סגולות, הלכתי לקברי צדיקים, שילמתי מלא כסף לסדנת זוגיות והתאמנתי, הלכתי לערבי פנויים פנויות,שידוכים - ה-כ-ל..

הרבה גברים שיוצאים איתי אומרים שאני נאה בעיניהם. יש לי בעיה שאני מתאהבת ומתרגשת מאוד, ואז אין לי יכולת להתנהג באופן הטבעי שלי.

אבל זה לא משהו שאני מרגישה שאני יכולה לעבוד עליו.

אני מיואשת מאוד מאוד.

אני מרגישה שזוגיות מאוד חסרה לי, הרבה יותר מבשנים קודמות.

אולי לרב יש עצה מה לעשות?

אני באמת שואלת מה אלוקים רוצה ממני? אני שומרת על עצמי, צנועה, משתדלת לא לפגוע באנשים שאני יוצאת איתם (לעומת שנים קודמות שכן הייתי פוגעת ואפילו לא מרגישה שפגעתי), אין משהו שתאמר לי- שלא עשיתי כבר, שלא השתניתי.

אני מיואשת.

אשמח לעצה,

תודה רבה.

תשובה

לשואלת שלום,

קראתי בכאב רב את שאלתך. כמה צער, איזה ניסיון קשה.

אני משבח אותך על הנסיונות הפרקטיים והרוחניים. כשהקדוש ברוך הוא מעמיד אותנו בניסיון אנחנו צריכים לפעול בכל המישורים כדי להתגבר עליו. אימון אישי לצד תפילות, קברי צדיקים לצד ערבי פו"פ ואתרי היכרויות.

את שואלת: מה ה' רוצה ממך? ואני עונה בלב שבור: הוא רוצה אותך.

למה הזיווג מתעכב? אינני יודע. דבר אחד ברור: זה בידך. הקדוש ברוך הוא נתן לנו בחירה חופשית כי בידינו להגיע למטרות שלנו בחיים. הוא מסתכל עלייך ושמח שאת עומדת, קמה בבוקר וממשיכה את כח החיים.

אבל דבר אחד בורא עולם לא רוצה. שתפלי לייאוש.

יש שני משפטים בשאלה שלך, שמהם יכולים לצמוח ניצני אור:

"משהו נסגר הרמטית, בלי יכולת לשנות את המצב" | "זה לא משהו שאני מרגישה שאני יכולה לעבוד עליו".

למרות המצב הקשה, מבחינתנו כיהודים אין דבר כזה "בלי יכולת לשנות את המצב". אומר לנו הרמב"ם, הנשר הגדול: כל דבר בנפש יכול להשתנות. אסור להתייאש, להמשיך בדרך בעוז. לעבוד.

מה זה להמשיך בדרך?

נכון- להתפלל בכוונה, אבל גם לנסות טיפול רגשי מסוג אחר. לקבל ברכה מרב, אבל לאל וותר על הרשמה לאתר היכרות לדתיים. ועוד ועוד.

אני מאחל לך שתמצאי את זיווגך משורש נשמתך, וכשזה יגיע- תוכלי בלב שלם להודות לה' על הדרך.