למה ?

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 27/06/18 11:41 יד בתמוז התשעח

שאלה

שלום לכבוד מורנו ורבנו !

רציתי להבין

מדוע רב בדור שלנו שנפטר לא יוכל לזכות להיות במחיצתו של גדולי הדורות הקודמים בגן עדן

הרי מה ההשוואה בדורות הקודמים העולם היה זך יותר האנשים היו חכמים וחריפים וזכרנים יותר

ובדור הזה הכל נפול אז מה ההשוואה ?

שהרי ודאי שאם תביא גדול דור אחד מדורות הראשונים

בדור הזה הוא לא יחשב ככלום כי הוא לא יוכל לעמוד בטומאה הזאת והוא פשוט יהיה וכו

ואם נקח רב אחד בדור הזה ונשים אותו בדורות הראשונים ללא ספק הוא יהיה

בהגדרה של "כל חכמי ישראל לפני כקליפת השום"

ואני אומר ההפך מהעולם שבדור הזה דור האחרון צריך נשמות הכי הכי קדושות

לעמוד בנסיונות ובטומאה של הדור הזה.

תשובה

ב"ה,

שלום, כל אדם מקבל את מדרגתו בעולם הבא לפי מאמציו. וחלק מהחשבון הוא מצב הדור.

בברכה,

דני ארגמן