ללא נושא

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 10/04/08 21:11 ה בניסן התשסח

שאלה

האם מותר לבנות ללמוד גמרא?אם כן-מדוע לא מלמדים זאת כמקצוע בבי"ס,ואם לא-למה?

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

נושא זה מאוד רחב.
אני ממליץ לך לעיין בספרו של אליקים אלינסון "האשה והמצווה " חלק ראשון. וכן בספר שערי תלמוד תורה של הפורפ´ יהודה הלוי.
תחשוב רגע האם יתכן מצב שבו אישה תוכל להגיע לרמות גבוהות בלימודים ובמדעים ואילו בלימוד תורה ומצוות היא תהיה ברמת גן?

דע לך כי האשה חייבת לדעת את רוב 4 חלקי השו"ע בדיוק כמו שהאיש חייב חדעת.
רוב ההלכות ופרוט הסעיפים הקטנים והגדולים שייכים לכל איש ואשה יהודים!!

וכן אין שום סיבה שבעולם שאיש ואשה לא ילמדו את יסודות הדת היהודית .מוסר ,אמונה ומחשבה.
וכן אין שום סיבה שבעולם שאיש ואשה יהודים לא ילמדו
את ספר הספרים הוא ספר התנ"ך.
וכמו שכתבתי לעיל נכתב על נושא זה המון חומר במשך כל דברי ימי עם ישראל.

אם אתה רוצה סוכריה קטנה לך נא ראה את דריו של בעל ספר "חסידים" בסימן שי"ג שמוכיח ממצוות הקהל ומפרשת ניצבים.
ועיין גם תשובתי "לימוד תורה לנשים" ב:
https://www.kipa.co.il/ask/show/52089

בברכה,

עוזיאל אליהו,