ללא נושא

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 28/01/10 12:02 יג בשבט התשע

שאלה

שלום וברכה ותודה מראש.

אנחנו עושה עבודה בהיסטוריה על השפעת התנועה הרפורמית על יהדות אירפה.

היכן נוכל למצוא חומר על נושא זה ממבט אמוני?? אתה יכוללהמליץ לנו על ספרים??

היינו רוצות לקבל כמה תשובות מרבנים לשאלות שעלווהטרידו אותנו במהלך העבודה.. שאלות שנשארו פתוחות.

מה יחסך אל הרפורמה כיום??

האם הרפורמה כיום שונה מהרפורמה של אז??

מה היה יחס היהדות האורטודוקסית והקונסרבטיבית אל הרפורמה??

האם גם היום כמו פעם אנו מקפידים להתבדל מהם??

מהיכן נבעה התפיסה הרפורמית??

מקווה שלאפוצצתי יותר מדי בשאלות..

תודה רבה!!

תזכה למצוות

תשובה

בס"ד
שלום רב,
אני לא מקור לעבודה בהיסטוריה אבל אשיב בקיצור.

מה יחסך אל הרפורמה כיום??
הרפורמה כיום מסוכנת והרסנים לא פחות ממה שהיתה לפני כן.
בארץ יש הרבה יהודים חילוניים. אבל כאשר הם חושבים על אפשרות להיות דתיים הם מכירים את הדרך האחת של יהודים מאמינים שמקימים מצוות. הרפורמים מציעים להם תערובת שנראית דתית אבל בתוכה היא חילונית ולכן זה הכי גרוע.

האם הרפורמה כיום שונה מהרפורמה של אז??
הרפורמה כל הזמן משתנה - אפילו בין הרפורמים עצמם אין אחדות דעות ודרך. הבסיס הקבוע שלהם הוא כפירה בנבואה ובתורה מן השמים, זה נורא וזה לא משתנה.

מה היה יחס היהדות האורטודוקסית והקונסרבטיבית אל הרפורמה??
היהדות האורתודוכסית רואה ברפורמים כופרים להכעיס - כלומר כפירה מתוך הכרה שלמה (זה שונה מרוב החילוניים של היום שכופרים או מתוך אי ידיעה או מתוך עייפות להתחייב לקיום המצוות).

האם גם היום כמו פעם אנו מקפידים להתבדל מהם??
מקפידים מאוד להבדל מהם - לא נתפלל בבית כנסת שלהם ולא נשתתף בארועים שלהם. אם מישהו מהם יחזור בתשובה ודאי שנקבלו באהבה.

מהיכן נבעה התפיסה הרפורמית??
להלן קישורים לחומר ממבט אמוני:

ערך באתר דעת ובו מכתב חשוב של הרב הירש
http://www.daat.ac.il/encyclopedia/value.asp?id1=1492

מאמר
http://www.daat.ac.il/daat/kitveyet/mahanaim/tnuot/guthold.htm