ללא נושא

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 25/03/10 13:56 י בניסן התשע

שאלה

שלום כבוד הרב!

האם אני יכול להסתכל באתר יד שנייה על מכוניות או שלא מחשש שהמודעה והתמונה הועלו בשבת?

האם אפשר להסתכל בסירטונים באתר youtube או שלא מחשש לזכויות יוצרים שמישהו העלה סירטון של מישהו אחר?!

תודה וחג שמח וכשר!!!

תשובה

בס"ד
מעקר הדין אפשר להנות במוצאי שבת מחילול שבת, אפילו במזיד, שלא נעשה עבורך. אם כי צריך לבדוק כל מקרה לגופו, ואין לראות בדברים הללו היתר גורף.
במקרים שאתה מעלה, שהפעולה שנעשתה בשבת היא כתיבה במחשב, יש מקום נוסף להקל, משום שכנראה אין כאן איסורי דאורייתא.
ועיין בקישור להלהן מהרב אליעזר מלמד
http://www.yeshiva.org.il/midrash/shiur.asp?cat=428