ללא נושא

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 28/09/09 23:54 י בתשרי התשע

שאלה

שלום כבוד הרב.

אשמח אם תוכל לכוון אותי לגבי אילו ספרים לקנות שקשורים לאמונה,לעבודה על המידות,לצניעות ולזוגיות.

בגלל שאני רוצה ללמוד על כל הדברים האלה כי אני לא באמת יודעת עליהם מספיק ואני מרגישה שאני עושה את כל הדברים האלו (כמו צניעות,אמונה וכו')למרות שאני לא יודעת עליהם מספיק ומה הטעם לדברים אלו..טוב לי להיות דתיה אבל לפעמים אני מרגישה שאני עושה ככה רק בגלל שככה חונכתי ואני מרגישה שהאולפנה שלי לא נותת לי מענה לשאלות שלי ולדברים חשובים שהייתי רוצה לדעת..המליצו לי ללכת למדרשה אבל אני כרגע רק בכיתה יב ואני לא רוצה לחכות עם הדברים האלה עוד כי אלה דברים שבאמת חשובים לי ,כל החיים שלי סובבים סביב זה ואני לא באמת יודעת למה .הייתי רוצה מאוד ללמוד את זה כבר עכשיו.

תודה רבה

תשובה

בס"ד
שלום רב,
לכאורה השאלה שלך קטנה ופשוטה: כל מה שצריך לעשות עכשיו – לרשום לך שמות של ספרים וזהו.
אבל, הדבר אינו פשוט.
הדבר אינו פשוט מפני שאת בחורה רצינית שדורשת מעצמך הרבה.
הדבר בא לידי בטוי מיידי ברשימת הנושאים, את לא מסתפקת בפחות מארבע נושאים: אמונה מידות צניעות וזוגיות.
כאן אני אוסיף ואציין שבכל אחד מהנושאים הללו דרכים וסגנונות שונים:
באמונה – יש שכלית, רגשית, רוחנית, כלל ישראלית ועוד...
מידות – יש ספרים שמסבירים מידות ויש כאלה שמדריכים בקנית המידות.
גם בצניעות וזוגיות יש מגוון של ספרים,
ולא נכנסנו כלל להבחנה בין ספרים מלפני מאות שנים וספרים שנכתבים היום, ספרים בסגנון רבני, חסידי או מודרני.
ועוד לא נכנסנו בכלל לשאלת היכולת שלך להבין ספרים – עד כמה יש לך כלים ללימוד עצמי?

לכן התשובה שלי היא שגם בספרים צריך בדיקה והכנה:
אפשרות אחת, ללכת לספריה, או לבית מדרש, לעיין בספרים שונים עד שתרגישי סגנון שנוגע ללבך.
אפשרות שניה, לשוחח על כך עם חברות שהם בסגנון שלך, לשמוע מהן על ספרים שהן אוהבות...

למרות זאת איני יכול לפתור עצמי בלא כלום, לכן אני ממליץ לך על ספרים של הרב אבינר, יש בהם שילוב נכון בין שפה עכשוית ובין העמקה והתיחסות למקורות.
אבל, כאמור, אפשר שאת צריכה סגנון שונה,
אין ברירה, עלייך להקדיש מאמץ למצוא את מה שמתאים לך.

אגב, יש ברשת האינטרנט המון המון שעורי תורה נפלאים, חלקם בדפים כתובים וחלקם שעורי שמע או וידאו.
כאן אני ממליץ לך להתחיל בשני אתרים: אחד של מכון מאיר, השני של ישיבת בית א-ל.
בהצלחה