לכפר על ריב בין אדם לאדם

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 14/05/20 10:44 כ באייר התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב, אם נקלעתי לסיטואציה שבא רבתי עם אדם אחר ובמהלך הריב היו חילופי דברים קשים בינינו מתוך חמת זעם וכל הריב קרה לעיני אשתו וילדיו וכעת יש רצון לפייס את אותו אדם והבעת חרטה מלאה על המעשה אך אין לי שום קשר לאותו איש אפילו את שמו אני לא יודע, איך ניתן לכפר על כך?

תשובה

בס"ד

שלום רב,

הדרך לכפר על חטא היא לעשות תשובה. התשובה כוללת שלשה חלקים:

1. הכרה בחטא

2. חרטה

3. קבלה לעתיד

בחטא שבין אדם לחברו נדרשים עוד שני תנאים - מי שפגע או הזיק לזולת:

צריך לרצות את הנפגע.

לפצות על הנזק שגרם.

יש מקרים, כמו המקרה שלך, שאדם לא יכול למצוא את מי שנפגע או ניזוק ולכן אין אפשרות לרצות ולא לפצות.

זה חסרון מסוים בתשובה ובתיקון, אבל העקר לא חסר: הכרה בחטא; חרטה וקבלה לעתיד.

הכרה בחטא וחרטה - אתה מבטא במה שאתה כותב כאן.

נשאר לך החלק השלישי: קבלה לעתיד = אתה צריך להתחייב לפני הקב"ה שדברים כאלה יותר לא יקרו. עם שום אדם.

אחרי שתמלא את החלק השלישי, השלמת את התשובה

כך אתה מכפר על החטא.

בהצלחה!!!