לישא אשה שניה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 19/04/20 19:46 כה בניסן התשפ

שאלה

שלום..

אני בחור פרוד כבר 4וחצי חודשים.

הכרתי בחורה חרדית .

אפשר לסדר באחד הבדצים או הקהילה החרדית הייתר להיתחתן עם הבחורה החדשה?

לשאת אשה שניה זאת הכוונה.

(האשה שאני פרוד ממנה אין התקדמות מבחינת גירושין בבית הדין הרגיל של המדינה בגלל הקורונה וגם הבנתי שהיא מתכוונת לעשות לי דווקא ולסרב לקבל גט).

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אין אפשרות לשאת אשה על אשתך ׁׁ(פרודתך) מכיוון שאתם עדיין נשואין כל זמן שאין גט, אמנם אם חלילה הדבר יארך לפעמים בית הדין מתיר נשיאת אשה על אשה, אבל זה צריך אישור בית דין ומאה רבנים שחותמים על מסמך זה. על כן התאזר בסבלנות ובאורך רוח, ולמרות רצונך להקים משפחה חדשה, אין כל אפשרות במצב הנכחי להקל, וזה אסור מבחינה הלכתית וחוקי המדינה.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ