לימוד והתחזקות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 28/02/20 12:09 ג באדר התשפ

שאלה

שלום, שמי שני ואני בת 23, לאחרונה עברתי תהליך התחזקות וקירבה יותר לדת. אני משתדלת להתפלל וכן לשמור שבת, עם זאת הדבר לא מגיע בקלות, והייתי מעוניינת בהמלצה לספר פשוט יחסית שניתן לקרוא במטרה להבין ולהתחבר יותר לעולם הדתי. בעיקר ברמת הבסיס ובמובנים פשוטים למישהי שלא באה מעולם זה. אשמח לדעת דברים כמו מה מותר או אסור לעשות בשבת או בחג עם הסברים קצרים ללמה נוהגים כך או אחרת.

בתודה רבה על ההתיחסות, שני

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

כדאי לקרוא את הספר של הרב לאו על יהדות באופן כללי. כתוב בצורה בהירה מאד, שם הספר הנחת יסוד, יש הוצאות שונות. כמו כן אפשר לקרוא ספרי הלכה של הרב חיים דוד הלוי (מקור חיים על שבת).

שבת שלום

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ