לימוד גמרא לאישה עם אבא

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 11/09/19 10:59 יא באלול התשעט

שאלה

מותר ללמוד גמרא עם אבי? (שהוא מסביר לי ואני מקשיבה) .

אשמח אם אפשר תשובה ברורה: מותר/ עדיף שלא.

תודה רבה!

תשובה

לשואלת שלום,

בתחילת מסכת חגיגה מופיע בפירוש שנשים באו לשמוע דברי תורה. ולמדו מכך שאשה שלומדת מעצמה יש בזה מצווה ואין איסור כלל.

וכן מסופר בתלמוד על ברוריה שהייתה לומדת תורה, ואפילו לימדו אותה בואפן אקטיבי. וממנה למדנו כלל חשוב בשם החיד"א:

"ברוריא, שהכירו בה שהייתה כוונתה ללמוד בכל לבה וגדל שכלה, לכך למדוה"

זה הכלל. אם לימוד התורה בא מתוך גדלות וכוונת הלב, יכולה ללמוד בוודאי.

לכן, בזמננו כשהנשים לומדות כל החוכמות, אין סיבה שהתורה תהיה גרועה משאר החכמות, ומי שחשקה ללמוד מתוך עבודת ה' ולא חלילה כהתרסה, קדושה יאמר לה.

(מקורות: שלחן ערוך יורה דעה רמו,ו | שות מהריל מה | הרב נבון תחומין כח | עשה לך רב ב, סימן נב)

בהצלחה בכל מעשה ידייך.