צעדים ראשונים באמונה

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 26/02/19 11:13 כא באדר א'

שאלה

שלום,

אני אדם חילוני מאז ומתמיד

לאחרונה התחלתי להתעניין בדת ובאמונה, אני חושב שהאמונה עצמה היא דבר מצוין אך לא מצליח להתחיל להאמין

מהם הצעדים הראשונים שעלי לנקוט בכדי להתחיל להאמין ?

תודה רבה.

תשובה

לשואל שלום,

ברוך הבא, אני חושב שאתה עושה צעד נכון, ולשם כך יש ללמוד את היסודות.

הצעדים הראשונים הם בעיקר של בירור אמוני וליווי.

א. מצא לך דמות תורנית, רב, או אפילו אדם מאמין שומר מצוות בעל ידע, שעימו תוכל להתייעץ באופן רציף, לשמוע ולשאול.

ב. מצא לך בית מדרש בו תוכל לשבת מספר פעמים בשבוע, באופן קבוע. (אם תכתוב בתגובה את איזור מגוריך, אוכל לסייע בכך).

ג. התחל ללמוד ספרי יסוד באמונה, כדוגמת 'כוזרי' (אני ממליץ עם פירוש הרב שרקי).

בהצלחה רבה!