להסתפר

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 27/03/22 14:25 כד באדר ב'

שאלה

שלום כבוד הרב מתי מסתיימת שנת השמיטה ועוד שאלה האם לנשים מותר לעשות צבע לשיער ולהסתפר בפסח ובספירת העומר תודה

תשובה

שלום

א. שנת השמיטה מסתיימת בראש השנה הבא, כלומר בעוד קצת יותר מחצי שנה.

אבל השאהל לאיזה עניין את שואלת, כי מבחינת קדושת הפירות, זה ממשיך גם לשנה הבאה, אם מדובר בפירות שביעית.

ב. צביעת שיער מותרת בחול המועד ובספירת העומר.

ג. תספורת אסורה גם בחול המועד וגם בספירת העומר (כל עדה לפי הימים שבהם הם נוהגים איסור תספורת בספירת העומר). במקרים מאוד מסוימים מותר לאישה להוריד מקומות מסוימים בשיער (למשל לצורך טבילה או לצורך כיסוי הראש).

כל טוב