לבוש צנוע

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 25/12/21 18:50 כא בטבת התשפב

שאלה

לרב פורת שלום רב ברצוני לשאול למה אלוהים ברא את אדם וחווה ללא בגדים אבל לפי התורה צריך להתלבש צנוע?

תשובה

שלום

מעבר לכך שכל מה שמופיע בפרקים הראשונים של ספר בראשית שייך לעולם הסוד, שאנחנו מוגבלים מאוד בהבנתו, במצב שלפני החטא של עץ הדעת אדם וחווה היו ברמה רוחנית כל כך עליונה, שבה לא היה שום מקום של נטיות חומריות שגורמות להשפיל את האדם, ולכן לא היה צורך בבגדים, מכיון שהגוף כמו שהוא לא משך את האדם באופן שיכול להוריד אותו נמוך. מה שהשתנה כמובן לאחר החטא, ולכן מיד התביישו בגופם החשוף והתכסו.

כל טוב