כתיבת ס"ת

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 26/02/18 12:14 יא באדר התשעח

שאלה

שלום רב,

אני חוזר בתשובה ואני משתדל לקיים את כל המצוות.

השאלה שלי זה:

1 - מהי מצוות כתיבת ספר תורה והאם חייבים לבצע אותה?

2 - האם זה חובה לשים עלייך טלית עם ציצית מתחת לבגדים כמו שעושים החרדים? או שזה לא חובה אלא רק תוספת של חכמים.

כמו כיפה שזה לא חובה אלא רק תוספת של חכמים.

בברכה.

תשובה

ב"ה

שלום.

1.עיין בשו"ת יביע אומר חלק ח או"ח סימן לו.סיכום הלכתי של כל הנושא.

שהרי נפסקה ההלכה בשו"ע יורה דעה סימן רע שאדם חייב לכתוב ספר תורה אולם הפוסקים דנו בזה והרחיבו את האפשרויות. עד כדי כך שאפילו אם אתה רוכש ספר קודש ומקדיש אותו לציבור זה נכלל במצוות ס"ת.

2.חיוב של מצווה.

בברכה,

עוזיאל אליהו,