כתיבה בשבת למבחן

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 28/04/17 10:47 ב באייר התשעז

שאלה

כבוד הרב יש לי מבחן יום ראשון ולא הצלחתי ללמוד בשאר השבוע למבחן הזה לכן יש אולי היתר לכך שאני ימרקר סיכומים ויכתוב דברים בשבת? כי אני מפחדת שאני לא אספיק ללמוד לכך עד ראשון, חשוב לציין שזה מבחן בתנך אז אולי זה אפשרי בגלל שאני לומדת על התנך.

תשובה

לשואלת שלום,

ראשית כל אאחל לך הצלחה רבה במבחן ובכל לימודייך. יהי רצון שתעלי מעלה מעלה, תשכילי בתורה ובדעת ה´. אמן.

לתוכן שאלתך- [אסור בשום אופן] לכתוב או למרקר בשבת קודש. מותר ללמוד מן הסיכומים ואף לתרגל שאלות במקרה הצורך. אך לא לעשות מלאכות האסורות בשבת.

עצתי לך היא לעבור ברפרוף על הסיכומים לפני שבת, לסמן ולהדגיש, ובשבת עצמה לקרוא.

בהצלחה! לימוד נעים ומחכים.