כשרות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 05/01/20 10:04 ח בטבת התשפ

שאלה

שלום רב,

ברצוני לשאול מספר שאלות על בתי בת 9 חודשים:

1. קניתי עבורה מספר כפיות. האם אני מוכרחה שיהיו לה כפיות בהן היא אוכלת חלבי (כגון מעדן) וכפיות בהן היא אוכלת בשרי (כגון קציצות). או שניתן להשתמש בכפיות שלה הן לבשרי והן לחלבי?

2. בהמשך לשאלה הראשונה, אשמח לדעת אם עליי גם לחלק את הצלחות פלסטיק הצבעוניות שיש לה לחלבי ובשרי?

השאלות שלי נובעות משום שאני יודעת שבגיל כזה מותר לאכול חלבי אחרי בשרי.

תודה רבה

תשובה

בסד

שלום וברכה

אם היא אוכלת רק קר אפשר היה להקל לאחר שטיפה טובה אבל כשיש קציצות ימות יש להקפיד כל הפרדה בגלל הכלי עצמו שיכול להיות איסור.

2. כנ"ל. בפלסטיק יש לפעמים חריצים ואז קשה מאד להוציא את הבלוע בהם אפילו בקר. התירו לילד אחד אחר השני ,אבל לא ביחד.

שבוע טוב

יהודה הלוי עממיי