כשרות

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 15/12/19 16:12 יז בכסלו התשפ

שאלה

שלום,

אנחנו משתמשים במדיח רק בכלים חלביים. רוקנתי היום את המדיח שהיה מלא בכלים חלביים נקיים ומצאתי שם בטעות מזלג בשרי. אני לא יודעת אם השתמשו בו בטעות בחלבי כבר מקודם או שהיא הוכנס לשם בטעות לאחר מאכל בשרי.

מה דינם של כל הכלים החלביים והמדיח? (המדיח היה מלא בהם ובחלק מהם כבר השתמשנו לפני ששמתי לב למזלג הבשרי)

ומה דינו של המזלג?

תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

כיוון שיש כל כך הרבה ספיקות כאן – לא צריך לעשות שום דבר.

שהלוא ספק אם בכלל היה בשר בחלב; ספק שהלוא אפשר שהיה שישים כנגד הטעם; ספק שהלוא אפשר שהסבון פסל את הטעם לפני שהוא השפיע, ועוד ועוד.

כל טוב