כשרות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 10/12/19 12:47 יב בכסלו התשפ

שאלה

שלום רב, אודה לתשובות לשאלות שלהלן:

1. יש לי מעבד מזון חלבי (בין היתר שמה בו חמאה וכמובן שוטפת אותו עם סקו'ץ חלבי). האם מותר לי לשים בו מוצרים פרווה כגון תפוחי אדמה, בצל, שום וכדומה עבור תבשיל פרווה אותו אני מתכוונת לאכול בארוחה בשרית?

2. . יש לי מעבד מזון חלבי (בין היתר שמה בו חמאה וכמובן שוטפת אותו עם סקו'ץ חלבי). האם מותר לי לשים בו מוצרים פרווה כגון תפוחי אדמה, בצל, שום וכדומה עבור תבשיל בשרי?

3. יש ברשותי קופסת פלסטיק חלבית שבטעות שטפתי אותה עם סקו'ץ בשרי. מה עליי לעשות?

תודה מראש

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

1.2. מכיוון שהחיתוך של החמאה הוא בקר בלבד ואת מנקה היטב את הסכין (סקוט'ש) הסכין לא נהפך להיות חלבי, ואת יכולה לעשות בו אח"כ חתוך בצל שום וכל דבר שתרצי. הסכין עדיין מוגדרת פרווה.

3. לנקות היטב. ברור שהשטיפה הייתה במים קרים או פושרים ולא חמים.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ