כשרות

חדשות כיפה רבני כושרות 03/11/19 13:48 ה בחשון התשפ

שאלה

שלום רב ,שבוע טוב!

מוצאי שבת ערבבתי תה בכוסות חלביות (אחת מזכוכית,אחת-קרמיקה) בכף בשרית נקיה.

אנחנו בכלל לא צורכים חלב(לא מוסיפים אותו לקפה או תה), אבל שותים קפה או תה עם מוצרי חלב (למשל קרקר עם גבינה).

כמה שזכור לי לא השתמשתי בכף בשרית מאותו סוג בימים אחרונים למשהו חם.(יש לנו הרבה כפות מאותו סוג).

יש לי חשש שאולי השתמשתי באחת מכפות להגשת קציצות בשר בסעודת בוקר בשבת(אשר התחממו על הפלטה על גבי כלי נוסף), אבל בעלי טוען שזה היה מזלג.

מה עלי לעשות עם הכף ועם הכוסות?

בתודה ובברכה,

אילנה.

תשובה

שלום וברכה

הכוס היא כלי שני, ולכן לאחר מעשה אינה אוסרת, לא את הכפית ולא את הכוס.

בברכה

יצחק דביר