כשרות סכין ותבנית

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 03/08/19 23:21 ב באב התשעט

שאלה

שלום רב.סכין חלבית עם קת פלסטיק שחתכו איתה בטעות המבורגר שהיה מעט חמים-מה דין הסכין?

בנוסף-תבנית חלבית שהוכנסה וחוממה בתנור שהוכשר(הונחה ישירות על הרשת של התנור),אולם לא בטוח שהכשירו גם את הרשתות של התנור-מה דין התבנית?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

א. הסכין צריכה הגעלה (אם הבשרי היה חם ב 40 מ"צ. בפחות מכך צריך רק נקוי טוב (סקוטצ' וסבון). אפשר להגעיל עם פלסטיק של ימינו.

ב. אין בעיה התבנית לא קרה לה דבר, אלא אם היה נוזלים בין התבנית והרשת. אז צריך לדעת יותר פרטים.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ