כשרות בשר וחלב

חדשות כיפה רבני כושרות 08/11/19 01:24 י בחשון התשפ

שאלה

שלום.

1. האם יש בעיה עם כלים חלביים בכיור חלבי ששטפו עליהם ידיים עם סבון ומים חמים שקודם נגעו בבשר.

2. מה דינו של סיר מברזל יצוק, בשרי. עמד נקי על הכיריים ו"ספג" טיפות של שמן ואדים מטיגון חלבי? אם יש להכשיר - כיצד?

מנהג אשכנז.

תודה

תשובה

שלום וברכה

1. חום שמבליע טעם בכלים הוא לכל הפחות כש'היד סולדת בו', עם מים בחום שכזה לא רגילים לרחוץ ידים ולכן אין שום בעיה במקרה זה.

2. אני מבין שהסיר הבשרי קר - במקרה כזה יש לערות עליו מים מקומקום רותח - ובכך יוכשר לשימוש.

בברכה

יצחק דביר