כרטיס שנרכש במחיר טעות באתר

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 08/11/18 10:47 ל בחשון התשעט

שאלה

רכשתי באינטרנט כרטיסים למופע ילדים בחנוכה. בהמשך התברר שעקב תקלה זמנית באתר, רכשתי את הכרטיסים במחיר זול יותר מהמחיר הרשמי. התקלה תוקנה לאחר מס' דקות אך לא נדרשתי להחזיר את הכרטיסים או לשלם את ההפרש.

(אציין כי לולי המחיר הזול, כנראה שלא הייתי קונה את הכרטיסים). האם מותר לנו להשתמש,בכרטיסים הללו ולהגיע להצגה? או שעלינו להחזיר אותם לחברת ההפקות?

תודה רבה

תשובה

לשואלת שלום,

יישר כח על שימת הלב והרצון לעשות את דבר ה' בכל דרכינו.

אשאל כמה שאלות, ניתן לענות בתגובות מטה:

1. איך את יודעת שזו הייתה טעות ולא מעשה מכוון של מכירה מוקדמת או מוגדרת? (אני מניח שזו השערה)

2. האם פנו אלייך מצד המארגנים? (אני מניח שלא)

3. האם המחיר בו קנית הוא מחיר הגיוני להצגה או ברור שזה חסר משמעות? (אני מניח שכן, ולכן חוקית זה חל)

בגדול, אנחנו דנים את המקרה שלך כ מקח טעות. במקח טעות אם המוכר לא מבקש את הכסף בחזרה, אין חובה להחזיר את הכרטיסים ומותר להשתמש בהם. כאן, המוכר בוודאי שם לב, שהרי הכל רשום אינטרנטית. אך למוכר יש סיבות רבות למה לא לפנות אלייך: חוסר זמן ומשאבי כוח אדם, פגיעה במוניטין וכו'.

המקרה היחיד בו יש חובה על האדם להשיב מבלי שנדרש הוא במצב של השבת אבידה ללא ייאוש, ולא נראה שזה המצב כאן, אבל זה תלוי בתשובתך לשאלות שלעיל.

לכן למעשה: אין חובה להשיב את הכרטיסים.

(מקורות: שו"ע חושן משפט רלב ונו"כ שם | שם סימן רסב)