כיבוד הורים מחללי שבת

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 18/07/22 14:30 יט בתמוז התשפב

שאלה

כבוד הרב שלום.

אנו 2 בנות לזוג הורים ,כל השנים היינו גרות קרוב אליהם במרחק הליכה וכל שישי הם היו מגיעים לארוחת שבת אצלי או אצל אחותי לסירוגין.

עכשיו אני ואחותי עברנו דירה במרחק נסיעה.

הם לא שומרים שבת אך עושים מה שמתאפשר להם לדבריהם ( לא מדליקים אש ונוסעים רק אם זה משהו שלא סובל דיחוי).

כל השנים אמא שלי לא ישנה אצלי שבת בטענה שהם גרים קרוב והיא לא מסוגלת לישון ללא טלויזיה.

עכשיו אני רוצה להזמין אותם לשבת ואני יודעת שאמא שלי לא תסכים לישון אצלי בגלל שהיא לא תראה טלויזיה.

השאלה האם אני יכולה להזמין אותה לשבת ושהיא תעשה מה שהיא רוצה בחדר ,כמו לראות טלויזיה?

הרי אם לא היא גם כך לחלל שבת בכך שתסע הביתה .

תשובה

שלום

כיבוד הורים זו כמובן מצווה חשובה ביותר, ותעשו כל מה שאתן יכולות להמשיך את הקשר הטוב עם ההורים.

כאשר את מזמינה את ההורים שלך לשבת, ונותנת להם את האפשרות לא לחלל שבת (כלומר שיש להם מקום ללון אצלך ולא לנסוע), מכאן ואילך זו לא אחריות שלך אם הם בעצמם מחליטים, לצערנו הרב, לחלל שבת, גם אם, לצערנו הרב, הם עושים את זה בתוך הבית שלך (כמובן, שצריך להשתדל מאוד שזה לא יהיה מול הילדים ושלא יהיה משהו בקול רם שנשמע מחוץ לבית, ואני מניח שבזה הם מתחשבים בך).

כל טוב ובהצלחה