כוחו של הקב"ה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 13/11/20 09:18 כו בחשון התשפא

שאלה

שלום הרב!

תמיד היה לי במודעות שלהקב"ה יש המון כוח, כמובן שזה חיובי אבל הרבתי להסתכל על זה באופן די מפחיד.. פחדתי מהכוח של הקב"ה. ובזמן האחרון הפחד רק מתגבר.

אני יודעת שאם הקב"ה רוצה שיקרה לי משהו זה לטובתי והכל זה נסיון ואני יכולה לעמוד בכל מה שה' יתן לי, אבל אני עדין מאוד מפחדת. אני מפחדת ללכת לישון ולא לקום בבוקר כי ככה ה' רוצה, אני מפחדת שיקרו לי דברים רעים כי ככה ה' רוצה.

אני באמת מצטערת אם זה חוסר אמונה, אבל כבר קשה לי לחיות ככה.

אני מרגישה שזה מכביד עלי ומקשה עלי ומרחיק אותי מה'. אני לא יכולה ללכת לישון רגועה. כמעט כל לילה אני מגיעה למצב שאני מתחננת לה' שאני אקום בבוקר וממציאה כל מיני הבטחות אל מול ה'.

איך אוכל להיפטר מהפחד הזה? זה קשור לבטחון בה'? זה לא מראה שאני בטוחה בו? אז למה אני מאוד מפחדת?

תשובה

שלום

אני בהחלט חושב שאתה צריכה לחזק גם את הביטחון בה' וגם את ההכרה בטובו של ה'.

תסתכלי מסביב, אני מניח שתוכלי לראות די בקלות, שעם כל הסבל והקושי שיש בעולם, אי אפשר לפספס את כל השפע שהקב"ה משפיע על העולם בכלל, על עם ישראל בפרט וגם עלייך ועל סביבתך הקרובה.

שפע של חיים, של טוב, של מזון, של פרנסה, של איכות חיים ושל אריכות ימים.

האם יכול להיות שיקרה לנו משהו לא טוב? בוודאי. אבל תבחני בשכל מה הסיכוי שזה יקרה. כמו שאדם יוצא לנסיעה ברכב. הוא שם חגורה כמובן, אבל הוא לא בחרדה שאולי הוא לא יחזור, כי תאונות דרכים בסופו של דבר הן עדיין פוגעות באחוז קטן מאוד מאלו שבכביש. אותו דבר לגבי פיגועים ומחלות.

אני יכול להציע כמה דברים:

א. לעבוד על ראיית הטוב. להתרגל להתבונן מסביב ולשים לב לטוב שמושפע עלייך. כדאי אפילו לכתוב את זה כל יום.

ב. ללמוד את ספר 'אמונה וביטחון' של החזון איש.

ג. יש ספר נפלא ומתוק של הרב חננאל אלרן, בשם 'אהבת עולם אהבתיך - על טוב ה' ואהבתו הנצחית'. אפשר למצוא לקנייה באינטרנט. אני מאוד מאוד ממליץ.

בנוסף, בקישור המצורף יש דברים שחלקם קשורים לשאלתך.

http://www.havabooks.co.il/article_ID.asp?id=471

מקווה שהדברים הללו יסייעו לך להתקדם בעניין.

מוזמנת לכתוב עוד אם צריך.

כל טוב ובהצלחה